חיפוש
מיון לפי
סגור

שאלות ותשובות טכניים

 

השאלות מחולקות לפי תחומים על מנת להקל עליכם :

 

כלי עבודה ידניים

 

 

כלי עבודה חשמליים

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

כלי עבודה ידניים

 

 

 

 

למה לקנות כלי עבודה "יקרים" בו בזמן שכלי עבודה מהמזרח עושים את אותה העבודה ?

שאלה מצוינת  ,  כשאתה קונה כלי עבודה ממותגים ידועים  אתה קונה חכם. גם קונה מוצרים  איכותיים מיצרני כלים עם ניסיון וותק של עשרות שנים בתחום  וגם נהנה מעבודה ארגונומית , בטוחה ובטיחותית . בשנים האחרונות מחירי ה"מותגים" ירדו באופן ניכר והתקרבו למחירי "המזרח" ודווקא עכשיו כדאי לקנות מוצרים איכותיים , ועד שכבר משתמשים בהם אז חשוב שהעבודה תעשה ב"וואו" כי בשביל זה קניתם אותם.

אגב לאחר 3 דורות של פעילות בענף יש לנו לא מעט לקוחות שהם דור שני שמשתמש בכלים שהורישו לו הוריו אז כשקונים כלי עבודה איכותיים הם באמת לכל החיים ויותר מכך.

 

 

 

 

איך בוחרים את הקטר הנכון ?

שלושה שיקולים עיקריים חייבים להילקח בחשבון. האחד : סוג החומר שאותו אנו חותכים . השני : עובי (קוטר) שאנו חותכים . השלישי : מהי צורת גמר  החיתוך שאנו רוצים לקבל.

 

 

אם אתם מבצעים עשרות חיתוכים ביום תקפידו על קטר ארגונומי עם בידוד דו פומפוננטי שימנע החלקת היד ויצמצם פגיעות גוף שלכם. הימנעו מקניית  קטר באריזה אלא קטר שאחזתם בכף ידכם , ששמעתם אותו חותך בפועל כי קטר איכותי ישמיע צליל ברור של חיתוך (אפילו נייר ) וזאת בנגיעה קלה ורכה . קנו קטר איכותי ותחוו הנאה והנעה ברמה גבוהה !

 

 

 

 

 

 

מתי עובדים עם מפתח רינג פתוח רגיל ומתי עם רצ'ט ?

כל כלי עבודה מיוצר לאחר שעמד במבחני איכות לפי ייעודו . גם אם רכשתם מפתח מיצרן הטוב ביותר בעולם ותעשו  בו שימוש שלא לפי ייעודו המקורי אז תיקחו בחשבון שאתם מסכנים את אורך חייב של הכלי ומסכנים אתכם.

מפתחות פתוחים וסגורים נועדו לעבודה מסיבית תוך הפעלת כוח עם היד  כאשר גם גופינו מוטה לעיתים לצד. לעומת זאת מפתח רינג רצ'ט נועד אך ורק לזירוז העבודה ! פתיחה וסגירה ראשונה של האום תיעשה תמיד אך ורק עם מפתח רגיל ולא ר'צט ושאר העבודה תיעשה עם הרינג רצ'ט כדי לזרזה.

הפעלת כוח על מפתח מסוג רינג רצ'ט ולא משנה איכותו , שם היצרן שלו תגרום לקלקולו במיידית.

 

 

 

 

 

איך בוחרים את הביט הנכון ?

רבים מהמשתמשים עושים שימוש באותו הביט כי "זמנם יקר" ומתעצלים להחליפו כאשר יש צורך בביט פוזידרייב  שנראה כך SSSS  לעומת ביט פיליפס שנראה כך SSSS. אז איך בתכל'ס ניתן להבחין ולהתאים 100% את הביט לבורג הנכון ?

תחזיקו את הבורג ביד אחת והביט ביד שניה. תניחו את הביט כשהבורג נכנס לתוך ראש הבורג כאשר ראש הבורג  לכיוון השמיים וקצהו לקרקע והביט למעשה "רוכב עליו". זה הזמן לחוש האם  ראש הביט ממלא את כל חלל ראש הבורג  ובשלמות 100%. אם אתם רואים וחשים שהביט נכנס לתוך הבורג בהתאמה מלאה ולא חלקית , זה הזמן להפוך את הביט והבורג כשהפעם הבורג למעלה והביט למטה . אם הביט נפל הווה אומר הוא לא מילא בשלמות של 100% את חלל ראש הבורג ולפיכך אין התאמה מלאה. אם הביט לא נפל זה אומר שזה הביט הנכון ונגלה לכם סוד קטן. אין זה משנה כמה שלמתם עבור הביט והיכן הוא יוצר ואיזה תוצרת הוא . כאשר תעבדו עם הביט המתאים אתם תגלו שהביט יחזיק לכם זמן ארוך פי כמה ממה שהייתם רגילים לפני כן.... וכמובן שלא לדבר על אורך חייהם של ביטים איכותיים ובעבודה נכונה !

למעבר לכל הביטים שבאתר לחצו כאן!

 

 

 

איזה מזוודה / תיק לטכנאים לקנות ?

מגוון התיקים הוא ע-נ-ק ולפני שתחליטו איזה תיק כדאי לקנות אז תיקחו בחשבון שיש תיקים מבד , קורדורה , שילוב של בד ועור , תיקים מחומר פלסטיק קשיח ותיקים מחלקיקי סגסוגת של HDPE.

אם אתם מסתובבים בשטח אז אחד השיקולים צריכים להיות תדירות פתיחת התיק ומשך העבודה ברציפות משום שישנם תיקים "פתוחים" כלומר כל הכלים נמצאים אל מול עינכם וללא צורך בפתיחת רוכסן או מנעולים שונים . כמובן שאם אתם נמצאים באזור מסוכן מבחינת גניבות אזי תיק שכזה לא יתאים לכם. ניתן לבחור תיק מפלסטיק קשיח או מבד כאשר יש לו גלגלים וידית טלסקופית (כמו של דיילים) טניתן לרכוש תיקים מבד במבחר עצום (כמו ילקוט תלמיד) שיתאים לכל כמות של כלים שאתם מתכוונים למלא. שיקול נוסף הוא נעילה וחלקי חילוף שכן יצרנים איכותיים מעניקים אחריות מלאה לכל החיים לרבות פלטות ומנעולים שיוחלפו במקרה של תקלה.

לכל המזוודות לחץ כאן! 

 

 

 

 

מה ההבדל בין קטר אנטי סטטי וקטר רגיל ?

קטר אנטי סטטי הוא קטר המסומן בסימון הבינלאומי  .

לקטרים אלו יש בידוד עם חומרים שונים כמו פי.וי.סי , ספוגים מיוחדים אשר מבטיחים פריקה מבוקרת של כל המטענים החשמליים ללא פגיעה  ברכיבים ובמעגלים ובכל אביזר קצה שאותו מחזיקים או חותכים. בענף  ההיי-טק מבצעים אלפי חיתוכים בחדרי יצור ואסור שיקרה מצב שבו מעגל מודפס או רכיב זה או אחר יינזק כי מדובר בעלויות  גבוהות מאוד ונזקים שעלולים להופיע בשלב בו הלקוח הסופי קיבל לידיו מוצר שעולה מאלפי דולרים ועד מאות אלפי דולרים. חשוב לציין שברוב המקרים למעט ציפוי/בידוד הקטר או השפיץ פלייר , כל שאר נתוני הכלי הם זהים כך שבהחלט ניתן לעבוד עם קטר שהוא אנטי סטטי בכל סוג של עבודה ללא שום חשש.

 למוצר 8151CO   לחץ כאן 

 

 למוצר  TRX5512-TEAM לחץ כאן

 

 

 

 

 

 

 

מהו חשמל סטטי ESD  ?

חשמל סטטי נוצר כשאין איזון בין  המטענים החיוביים לשליליים בחומר. כשזה קורה  נוצר פער של מתחים בין שני סוגי החומרים והפער הזה מתפרק כניצוץ חשמלי.

חוסר איזון כזה יכול להיגרם כתוצאה ממגע בין שני עצמים, שיכולים להיות מורכבים מחומרים שונים כגון פלסטיק , גומי , צמר או ספוג  למעבר אלקטרונים מהשטח של עצם אחד לשני וזה מה שיגרום  לאחד מהעצמים  להיות טעון במטען שלילי עודף  ולעצם השני להיות עם מטען חיובי עודף. מי לא מכיר את הנגיעה בדלת הרכב בחורף ולאחר נסיעה כשמרגישים את החשמל הסטטי ?

 הגורם לחשמל הסטטי הוא מעברם של המטענים בגלל החיכוך בין מושב המכונית לבין הנוסע. חוסר האיזון במטענים בגוף הנוסע גורם להתפרקות  כניצוץ כשנוגעים במוליך מתכתי כמו דלת המכונית.

ניצוצות אלו כתוצאה מהתפרקות חשמל  סטטי בד"כ גורמים רק לחוסר נוחות , אך  במקרים אחרים הם  עלולים לגרום לנזק גדול מאוד. לדוגמה, מעגלים מודפסים ואביזרים אלקטרוניים כשבבים עלולים להינזק כתוצאה מהתפרקות של חשמל סטטי דרכם, ולכן יש לגעת בחפץ מוארק כדי לפרוק את המטען הסטטי בגוף, לפני שנוגעים ברכיבים אלקטרוניים או במעגלים מודפסים. בחברות הייטק מספקים לעובדי הייצור צמידי יד ורגל שמתחברים לשולחן ומשם הכול מוארק.

 

 

 

 

מה הכוונה למוצרי LEED FREE ומי משתמש בהם ?

הכוונה היא למוצרים נטולי  עופרת.

מזה מספר שנים "שינה העולם "את הרגלי הצריכה שלו וזאת כדי להיות פחות מזוהם !

בכדי לצמצם את זיהום הסביבה נקבעו מספר תקנים בינלאומיים ששללו את השימוש בחומרים שונים ובניהם העופרת. היות ולצורכי ההלחמה משתמשים בחומרים רבים ובניהם עופרת פיתחו היצרנים המובילים בעולם טכנולוגיה שאפשרה להלחים ואפשרה לקבל מוצרים שיוצרו ללא עופרת לצד מוצרים שעומדים בתקני ROHS ועוד.

במידה ונתבקשתם לעמוד בתקנים מסוימים או שהנכם מבקשים לעבור לעבודה ללא עופרת נדרשים מספר תנאים ודגשים ונשמח לעזור לכם במציאת פתרונות איכותיים .

 

 

 

 

מהו תקן ROHS ?

תקן זה הינו ראשי התיבות של RoHS - Restriction of Hazardous Substances Directive .

התקן אומץ באירופה ב2/2003 ונכנס בפועל לתוקף רק ב 7/2006 אך לא הוגדר כחוק אלא יצא רק כהנחייה. החברות עצמן גיבשו מדיניות , בקרה אכיפה ויישום משלהן שמבוסס על התקן.

התקן למעשה מגביל את השימוש ב6 חומרים המזיקים לסביבה ונחשבים כמסוכנים ושהשתמשו בהם עד אותו תקופה בייצור של סוגים שונים של מיוד חשמלי ואלקטרני.

  1. כספית

  2. עופרת

  3. קדמיום

  4. כרום (כרום VI או Cr6+)

  5. PBB ‏ (Polybrominated biphenyls)

  6. PBDE ‏ (polybrominated diphenyl ether)

 

 

 

 

מפתח שבדי או מפתח צינורות ?

לפני מעל  125 שנים יוצר המפתח השבדי הראשון של חב' BAHCO  בשבדיה. אז היום אתם מבינים מדוע כולנו אומרים "מפתח שבדי" למרות שיש לרבים מאיתנו מפתחות שאינם "שבדיים" – משבדיה תוצרת BAHCO. זהו המפתח שבדי הראשון שיוצר ZZZZZ. כיום ניתן לרכוש מפתחות שבדים שהם גם מפתחות צינורות עם לחי מתהפכת . אם אתם אנשי מקצוע ויש סיכוי שתצטרכו מתישהוא מפתח צינורות  אז ZZZZZ כדאי שתרכשו מפתח שבדי שניתן להפוך את הלחי שלו ולהשתמש בו כמפתח צינורות איכותי לכל דבר. גם עולם המפתחות השבדיים הפך להיות מגוון וניתן לקנות כיום מפתחות שבדים באורך "4 ועד אורך "30 ובנוסף מייצרים גם מפתחות שבדים עם פתיחה גדולה ורחבה שייכנסו לארגז הכלים שלכם ויהיו עם פתיחה גדולה הרבה יותר . לאחרונה מייצרים גם מפתחות שבדים עם לחי צרה כדי שייכנסו למקומות צרים.

לכל סוגי מפתחות השוודים לחץ כאן! 

 

 

 

 

מהו ההבדל בין פטיש פלדה רגיל לפטיש ללא רתע ?

פטיש פלדה הינו פטיש שמיד לאחר ההכאה על החפץ שעליו מכים הוא חוזר למעלה / לאחור.

ישנם סוגי עבודות ואנשי מקצוע שמעדיפים או שאינם יכולים להרשות לעצמם ובהתאם לסוג העבודה לפטיש לחזור אחורה מיד אחרי ה"מכה" ולכן הם יירכשו פטיש ללא רתע כלומר פטיש שממולא בכדוריות עופרת שימנעו את ההדף מיד לאחר המכה.

לכל הפטישים לחץ  - כאן 

 

 

 

 

 

למה חשוב לעבוד עם כלים ארגונומיים ?

אז נכון מאוד שכל אחד ואחת מאיתנו קונה את מה שבעיניו נחשב "הכי טוב".

לאדם אחד הכי טוב ייחשב המחיר הזול ביותר ולשני ייחשב מוצר באיכות המוכרת והידועה ביותר.

משה למעלה מעשור הבינו יצרני כלי העבודה  האיכותיים והמובילים בעולם שלייצר מוצר איכותי עם אחריות לכל החיים זה חשוב מאוד אבל לא פחות חושבה מזה העובדה שהם יעדיפו שהמשתמש עצמו שקה את כלי העבודה ישרוד את החיים......

מאות שנים ייצרו כלי עבודה וציפו ש"העובד יתאים עצמו לכלי עצמו"... הארגונומיה  הביאה עימה את הבשורה והיצרנים מייצרים כלים שיתאימו לאחזיה , לכף היד ולבריאות המשתמש בכלים הללו לאורך זמן.

ארגונומיה  מורכבת משתי מילים : ארגו = עבודה ביוונית ונומוס = חוק או גורם אנוש.

היצרנים בעולם מייצרים כיום מאות כלי עבודה בשילוב מדע זה שמשלב את יחסי הגומלין בין בני האדם לסביבה כאשר הפוקוס העיקרי הוא להעלות את נוחותו של המשתמש , לשמור על בריאותו תוך הגברת התפוקה מאותה עבודה – מערכת אותה הוא מפעיל או עוסק בה.

שימו לב למשור קשת זה תוצרת BAHCO  שיש לו בידוד דו קומפוננטי ונעים ואפשרות לשים את המשורית בזווית של 45 מעלות ולעמוד ישר בעת החיתוך הזוויתי 

שימו לב למברג המיוחד של חב' WERA  שהחלו לייצר את הידית המיוחדת שלו כבר בשנות ה-60 . הפיתוח היה תוך שיתוף פעולה עם מכון FRAUNHOFER המוכר בעולם כולו וביחד הם השיקו ידית KRAFTTFORM בשנת 1968 כאשר היא מותאמת (כמו פלסטילנה) לכף היד ומאפשרת לשמור על מערכת כף היד והזרוע וגם בשימוש אינטנסיבי. 

הקליקו כאן ותקראו חומר רב בנושא הארגונומיה ותוכלו גם להזמין מוצרים ארגונומיים ממלאי GB

לכל הכלים הארגונומים לחץ כאן

 

 

 

 

מה נותן החספוס של קצה המברג  או קצה ביט ?

ישנם מברגים שטוחים ופיליפסים מוקשחים (צבע שחור) וישנם מברגים רבים הצבועים בצבע שחור (בד"כ  תוצ' סין). בשנים האחרונות יצרנים איכותיים החלו לייצר את המברגים ובקצה המברג יש מעין חיספוס. החיספוס הזה נעשה באמצעות לייזר ומטרתו לייצור פני שטח חדים וקושיות קצה של עד 0.3 HV 1000.

החספוס למעשה מפחית את לחץ המגע הדרוש ומשפר את העברת הכוח- המשמעות היא שדרוש פחות מאמץ בהברגה . ההברגה הופכת לבטוחה וקלה יותר. קצה המברג הוא אידיאלי גם ליישומים שמנוניים, בתנאים בהם אלמלא קצה המברג המיוחד , היה מחליק הכלי מהבורג.

088725 ZZZZ

110004 ZZZZ

 

 

 

 

 

מברג מגנטי או מגנט שימגנט את המברג בעת הצורך ?

ישנם מברגים מגנטיים וישנה אפשרות טובה הרבה יותר. לקנות מברגים רגילים ורק בעת הצורך למגנט אותם לאותה עבודה שאתם עושים ושבה נוח לכם יהיה הרבה יותר לעבוד כשהבורג נדבק ומתמגנט מעצמו לקצה המברג.לחב' BAHCO ולחב' WERA  יש מגנט שיש לו מצב של פלוס + ומצב של מינוס _. כשאתם רוצים שהמברג שלכם יהיעה מגנטי אתם צריכים להעבירו בצד של ה+ וכאשר תירצו לבטל את המיגנוט תעבירו ב -. יש יותר פשוט מזה ? לא . מה שבטוח גם , זה שאין יותר נוח מזה !

 

 

 

 

 

 

איזה טורקמטר לקנות ומה ההבדל בין מפתח מומנט וטורקמטר ?

מדי המומנט הפכו להיות פופולריים מאוד בקרב פרטיים ולא רק בקרב חברות היי-טק והתעשייה ויש לכך סיבה . הודות לתחרות ההולכת וגדלה בעולם "שהולך וקטן " הוגברה כמות הייצור והמחירים רובם ככולם ירדו וכיום ישנם אפילו רוכבי אופניים אשר מחזקים את האומים והברגים באמצעות מדי מומנט ולא באמצעות "סתם" מברג ומיד נסביר מה ההבדל בניהם.

מדי המומנט / טורקמטרים / מפתחות מומנט – כולם מתכוונים לאותו הרעיון של האפשרות לקבוע מומנטים משתנים עם דיוק מירבי והידוק של  ברגים או חלקים אחרים במומנט (כוח סגירה) מבוקר שיבטיח את אמינות חיבור הבורג. חשיבות זו עולה כשמדובר בדיוק רב היות וישנם מוצרים רבים בתחום הפרטי , בטחוני , תעשייתי ועוד .. ששם היצרנים עצמם מגדירים למשתמשים הסופיים באיזה חוזק יש לסגור ברגים ובאיזה מערכות. כך שמדי המומנט הם אלו שיבטיחו לנו שאנו פועלים בדיוק רב לפי  הוראות היצרן ובכך אנו מבטיחים בטיחות ושימוש לאורך שנים רבות.

לעבודה עדינה משתמשים בד"כ במברגי מומנט כדוגמת זהו מברג שבקצהו יש נקבה משושה לביטים /קצוות מברגים בעובי "1/4.

לעבודות עדינות ניתן גם להשתמש עם מפתח מומנט בצורת ידית רצ'ט וכאן יש לחבר בוקסות בהינע שיתאים למרובע של הרצ'ט.

למכשירים אלו יש לדעת מהו תחום העבודה שלהם כדי לוודא שהתחומים הללו עונים ומכסים את הצרכים שלנו.

ישנם מספר פרמטרים שיש לדעת כדי להשוות בין המפתחות כמו : דיוק , הינע , האם קצה של זכר או נקבה , האם צורת מברג או צורת רצ'ט . אצל חלק מהמפתחות יישמע "קליק" ברגע שעוברים את העומס שנקבע ואצל אחרים המפתח יסתובב "על ריק". ישנם מפתחות מיכניים , ישנם מפתחות אנלוגיים (חוגה)  המשלבים דיוק עם עיצוב ארגונומי חזק , אופטימלי ליישום  כאשר כוחות הפיתול נרשמים על ידי מנגנון משולב במפתח  , ישנם מפתחות מומנט עם חוגה עם מחוג נגרר וישנם מפתחות עם סקלה דיגיטלית לנוחות רבה יותר של המשתמש. ישנם לקוחות שמכיילים את מדי המומנט אחת לתקופה וזה בהתאם לתקנים שקובעים להם מנהלי הייצור / העבודה. כל יצרני המפתחות מומנט מספקים תעודת בדיקה מייד עם ייצור המפתח מומנט בצירוף תאריך בדיקה  ושם הבודק .

ישנם מברגי מומנט מתכווננים למומנט קבוע מראש . אלו כלים אידיאליים ביישומים שבהם דרוש מומנט קבוע וזהה עם דיוק גבוה במיוחד. גם כאן הם יתחלקו לקבוצות : ישנם שניתנים לקיבוע ע"י המשתמש עצמו שיכול בכל רגע נתון לשנות את הקיבוע וישנם מפתחות מומנט שמגיעים עם קיבוע של המומנט ולא ניתן לשנותו. כל לקוח מזמין מפתח מומנט בהתאם לצרכיו ולמחויבות של הבקרה והדיוק שנדרשת לעבודה שלו.

 

 

 

 

איך מתרגמים את עובי הכבל מ  AWG   ל מ"מ ?

 

לא מעט פעמים אנו נתקלים בקושי של בחירת מקלף החוטים /מוריד בידוד כי האמריקאים מגדירים את הגייג'ים AMERICAN WIRE GAUGE 

בו בזמן שאנו מבקשים לקלף כבל ויודעים את קוטרו / עוביו של החוט.

אז חשוב שתדעו שהעובי מתייחס לחלק הפנימי של הכבל כלומר למוליך שבו ללא הבידוד עצמו.

ככל שעובי הגייג' גבוה יותר , עובי הכבל המוליך יהיה דק יותר.

 

 


מצ"ב טבלה ובה ערכי ההמרה בקטרים מ"מ / אינצ'י / וגייג'.

AWG

קוטר
(mm)

קוטר
(in)

שטח חתך
(mm2)

התנגדות טיפוסית
(ohm/1000m)

40

0.08

.

0.0050

3420

39

0.09

.

0.0064

2700

38

0.10

0.0040

0.0078

2190

37

0.11

0.0045

0.0095

1810

36

0.13

0.005

0.013

1300

35

0.14

0.0056

0.015

1120

34

0.16

0.0063

0.020

844

33

0.18

0.0071

0.026

676

32

0.20

0.008

0.031

547

30

0.25

0.01

0.049

351

28

0.33

0.013

0.08

232.0

27

0.36

0.018

0.096

178

26

0.41

0.016

0.13

137

25

0.45

0.018

0.16

108

24

0.51

0.02

0.20

87.5

22

0.64

0.025

0.33

51.7

20

0.81

0.032

0.50

34.1

18

1.02

0.04

0.82

21.9

16

1.29

0.051

1.3

13.0

14

1.63

0.064

2.0

8.54

13

1.80

0.072

2.6

6.76

12

2.05

0.081

3.3

5.4

10

2.59

0.10

5.26

3.4

8

3.25

0.13

8.30

2.2

6

4.115

0.17

13.30

1.5

4

5.189

0.20

21.15

0.8

2

6.543

0.26

33.62

0.5

1

7.348

0.29

42.41

0.4

0

8.252

0.33

53.49

0.31

00 (2/0)

9.266

0.37

67.43

0.25

000 (3/0)

10.40

0.41

85.01

0.2

0000 (4/0)

11.684

0.46

107.22

0.16

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

איך בוחרים את הביט המתאים ?

 

 

 

 

 

 

 

 

טבלה להמרת מומנטים

 

 

 

 

 

 

 

המרת אינצ'ים למילימטרים

 

 

 

 

 

 

 

כיצד ניתן למנוע חלודה כאשר עובדים עם פלדת אלחלד / נירוסטה ?

פלדת אלחלד אינה מחלידה. עם זאת, אם משתמשים בכלים העשויים פלדה רגילה עם רכיבים או ברגים עשויים פלדת אלחלד, החלקיקים הנותרים מהכלים הללו יכולים להיצמד לפני השטח ולהחליד לאחר מכן. אפקט זה הנקרא חלודה חיצונית, והוא יכול לפגוע במראה החזותי ואף לגרום לנזק מבני שיכול לגרור תיקונים יקרים. ניתן למנוע את החלקיקים הללו הגורמים לאפקט החלודה בהשתמש בכלים עשויים פלדת אלחלד

.

 

 

 

 

 

 

האם ניתן להשתמש בכלים עשויים פלדת אלחלד / נירוסטה אך ורק לברגים עשויים פלדת אלחלד / נירוסטה ?

ניתן כמובן להשתמש בכלים עשויים פלדת אלחלד / נירוסטה עם ברגים רגילים. זוהי לא פשרה כלל. עם זאת, יש להימנע משימוש בברגים עשויים פלדת אלחלד / נירוסטה וברגים רגילים ביחד כדי למנוע העברת חלקיקים של החלודה החיצונית.

 

 

 

 

 

כיצד ניתן להחליף ביטים באופן המהיר והבטוח ביותר האפשרי?

 

בעזרת RAPIDAPTOR של WERA , ניתן להכניס ביטים בגודל 1/4 אינטש ולנעול אותם באופן אוטומטי במחזיק מבלי להשתמש בלחצן המחליק. גם את הביטים הקטנים ביותר ניתן להסיר על ידי החלקת השרוול קדימה. השרוול החיצוני המסתובב בחופשיות מייצב כלים המופעלים עם סוללה או כבל חשמל בזמן ההברגה. ניתן לבצע את כל הפעולות ביד אחת בלבד. אין החלפת ביט  מהירה יותר .

 

 

 

 

 

 

 

האם אפשר להכות במברג מדי פעם עם פטיש?

 

לעתים קרובות משתמשים לא נכון במברג, ומכים בו עם פטיש לפעולות שבירה קלות או לשחרור ברגים חלודים.
זה מסוכן מאחר ומברגים רגילים לא מתאימים לעבודה מעין זו – הידית ו/או הלהב יכולים להתפצל ולגרום לפציעות.
מברגי הדפיקה פותחו  במיוחד ליישומים מעין אלה. ראש הידית מצויד בכיפה לחבטה חזקה ממתכת המחוברת ישירות ללהב המשושה העובר דרך הידית. לכן עוצמת מכת הפטיש כולה עוברת הלאה. החיסום המיוחד של הלהב מונע פיצולים ופציעות. ניתן להעביר כוח נוסף באמצעות מפתח פתוח או מפתח סגור סגורה על הסד המשושה.

 

 

 

 

 

מדוע ידיות המברגים הם דו קומפוננטיות ועשויות ממספר מרכיבים?

היצרנית האיכותית בעולם מייצרת את המברגים ממספר חומרים בעלי מאפיינים שונים. הליבה העשויה פלסטיק קשיח מחזיקה את הלהב בחוזקה גם תחת מאמצים גבוהים. האזורים הרכים המקודדים בצבעים של המעטה החיצוני עשויים מחומר רך יותר עם התנגדות גבוהה יותר לחיכוך כדי להעביר מומנט גבוה יותר. האזורים השחורים בעלי פני השטח הקשים יותר מונעת "הידבקות" של היד לידית ומאפשרים לשנות את מצב האחיזה במהירות רבה יותר.

 

 

 

 

 

כיצד ניתן למנוע שלפוחיות בידיים?

הברגה ידנית יכולה להיות עבודה מכאיבה למדי . מברגי WERA הם בעלי הצורה המתאימה במדויק לכף היד.
ידית זו משלבת התאמה אופטימלית בין היד והידית ובחירה בחומרים המונעים שלפוחיות, יבלות ומאמצים. אתה תבחין
מיד בהבדל, במיוחד כשאתה משנה את מיקום היד על הידית.

 

 

 

 

 

 

כיצד ניתן למנוע החלקה של המברג החוצה מראש הבורג?

 

זה קורה שוב ושוב שהקצה מחליק החוצה מראש הבורג תוך כדי ההברגה, ולפעמים הדבר גורם נזק למשטחים יקרים ואף
לפציעות.  הקצוות של מברגי WERA עם  קצה לייזר מחוספסים באופן מיקרוסקופי באמצעות לייזר. משטח מחוספס
זה פשוט "מכרסם" עצמו אל תוך ראש הבורג. כיום, ההחלקה החוצה היא נחלת העבר.

 

 

 

 

 

קצה כדורי TORX וקצה כדורי משושה ( אלן )

 

משמעות הפרופיל הכדורי היא שאפשר לסובב את ציר הכלי ביחס לזה של הבורג, ובכך לאפשר עבודות הברגה
בזוויות "מעבר לפינה". גיאומטרית קצה הכדור הזו - השכיחה במפתחות L - קיימות כיום גם במספר ביטים של WERA.

 

 

 

 

 

מהי המטרה של פרופיל TORX HF ?

במצבי הרכבה או פירוק במקומות צרים, לדוגמה בתאי מנועים, לא ניתן להחזיק בחוזקה את הבורג בעזרת
היד על המברג, ולכן לעתים קרובות הבורג נופל והולך לאיבוד. התוצאה היא חיפושים ממושכים או אובדן של
ברגים ( עם הסכנות הנלוות לכך ) . כלי TORX HF אשר פותחו על ידי WERA הם אידיאליים מאחר ויש להם גיאומטריה אופטימלית של הפרופיל TORX המקורי. הכוחות הנוצרים בעקבות הלחץ על פני השטח בין קצה המברג ופרופיל הבורג מבטיחים שהבורג יוחזק היטב על גבי הכלי.

 

 

 

 

 

TORX עם קדח

כלי TORX עם קדח המונעים שחרור לא מורשה של בורגי ביטחון. הברגים מכילים פין הבולט אל תוך פרופיל המברג כך שלא ניתן להשתמש בכלי TORX "רגילים".  הפין הזה נכנס לתוך הקדח בכלי TORX BO כדי לאפשר שחרור של בורגי ביטחון.

 

 

 

 

 

TORX PLUS

 

בהשוואה לפרופיל TORX רגיל, הפרופיל האליפטי במקום הפרופיל המעגלי מגדיל את 6 הצלעות המעבירות מומנט בין הכלי והבורג. המשמעות היא שהכוח המופעל בזמן ההברגה מתפזר על פני שטח מגע גדול יותר. כך ניתן להגדיל את המומנט המועבר, ולהאריך את אורך החיים של הבורג ושל הכלי. ברגים שבשימוש בכלים לעיבוד שבבי מייצגים שימוש אופייני בפרופיל בורג מסוג זה. ההשפעות התרמיות על המחזיקים הללו של שימות מתק"ש לעתים קרובות "אופות" את הברגים העוצרים בחוזקה, וחשוב שיהיה פרופיל המשפר באופן משמעותי את מומנט השחרור של הברגים. לכן דרוש פרופיל בורג עמיד בפני המומנטים המופעלים כדי למנוע נזק נוסף לבורג ולמנוע אפשרות של זמן השבתה יקר של המכונה.

 

 

 

 

 

 

 כיצד ניתן למנוע שבירה לעתים קרובות של ביטים TORQ-SET ?

 WERA פיתחה את הפרופיל MPLUS עם צלעות חזקות יותר בהשוואה לכלים עם פרופיל TORQ-SET קונבנציונלי. התוצאה היא עליה של כ- 70 אחוז בחוזק הפיתול והארכה ניכרת של חיי השירות של כלי WERA MPLUS. 

 

 

 

 

 

 

כיצד ניתן להחזיק היטב בורג על המברג?

הממגנט/מבטל מגנוט של WERA ; פשוט העבר את הכלי על פני הצד החיובי של הממגנט/מבטל המגנוט של WERA והכלי יתמגנט מיד ויוכל להחזיק את הבורג על הלהב. כדי לבטל את מגנוט הכלי, פשוט העבר אותו על פני אחד מארבעת הצדדים השליליים.

 

 

 

 

 

 

מברג מחורץ מבודד VDE עם קוטר להב מוקטן

קוטר הלהב המוקטן עם הבידוד המגן המשולב, מאפשר להגיע לברגים שקועים ואלמנטים קפיציים ולהבריג אותם. באופן פרטני על פי 2004 : IEC 60900 .

 

 

 

 

 

מדוע מברג VDE הוא בטוח?

בדיקת חוזק דיאלקטרי המתבצעת במתח של 10,000 באמבט מים היא הדרך היחידה להבטיח למשתמשים שהמברגים בהם הם משתמשים נבדקו באופן יסודי מבחינת המאפיין החשוב ביותר שלהם : הבידוד שלהם. כל מברג VDE מהיצרניות המובילות בעולם נבדק כך באופן פרטי כדי להבטיח עבודה בטוחה עד מתח של 10,000 וולט.

 

 

 

 

 

 

היכן ניתן למצוא כלים עמידים בטמפרטורות קיצוניות?

כלי VDE משמשים לעתים קרובות בטמפרטורות קיצוניות, כמו למשל טמפטרטורות נמוכות מאד. הבטיחות חייבת להיות מובטחת גם בתנאים אלה. הפלסטיק ממנו עשויה הידית של מברגי WERA VDE מקיימת את דרישות הבדיקה המחמירות ביותר לחוזק הולם בטמפטרטורה נמוכה של מינוס 40 מעלות צלסיוס.

 

 

 

 

 

כיצד ניתן לעבוד במהירות כשיש התנגדות נמוכה מדי של התבריג?

כולם מכירים את הבעיה הנוצרת כשיש התנגדות נמוכה מדי בתבריג לשילוב הרצ'ט במהלך הסיבוב. זו בעיה מרגיזה שלוקח זמן לתקנה. הרצ'טים מסוג ZYKLOP פועלים במהירות רבה - עיצוב המסה המסתובבת שלהם מאפשר להבריג במהירות רבה יותר.  השרוול המסתובב בחופשיות ומבנה הסיבוב הסימטרי של הידית KRAFTFORM משפרים עוד את תהליך הסיבוב המהיר.

 

 

 

 

 

 

 

מגשים מחומר ספוגי

הודות לעיצוב הגמיש , מגש החלקים החדש מחומר ספוגי של WERA מתאים לארונות כלים ושולחנות עבודה רגילים (גודל מקסימלי 342X174  מ"מ, ניתן להקטין לגודל של 310X158 מ"מ ) . על ידי חיתוך קצוות המגש, ניתן להתאים אותו בקלות ובמהירות למגירה. העיצוב המודולרי מאפשר למשתמש להתאים אישית את עגלת/שולחן הכלים שלו. 

 

 

 

 

 

אילו חלקים ניתן לחבר לרצ'ט ביט

ביטים ובוקסות. ניתן לחבר ביטים ישירות. עם זאת, ניתן לחבר תחילה מחזיק ולאחר מכן לחבר אליו ביט. לאחר מכן חיבור זה משמש כמאריך עם שרוול מסתובב בחופשיות. דרוש מתאם, כמו למשל WERA  דגם 870/1 לבוקסות - משושה 1/4 אינטש על מרובע ( נכלל בסטים ביטים עם הרטצ'ט ביט המתאים בסט ) .

 

 

 

 

 

מתי דרוש רצ'ט ביט

בעיקר כאשר המקום מוגבל ואין מספיק מקום לכלי.

 

 

 

 

 

 

האם רצ'ט הביט מאפשר הברגה מהירה?

כן, מאחר ולמחזיק RAPIDAPTOR יש שרוול מסתובב במהירות המאפשר פיתול מהיר.

 

 

 

 

 

האם כלי כזה קטן הוא חזק מספיק?

 

רצ'ט הביט של WERA יכול לעמוד לפחות ב 65NM. זו עוצמה הרבה יותר גבוהה מכפי שמצפים בדרך כלל מכלי כל כך קטן.

 

 

 

 

 

 

 

כיצד ניתן למנוע את בזבוז הזמן הכרוך בשימוש במברג לא מתאים?

לעתים קרובות משתמשים צריכים לעבוד עם הכלים שלהם במקום עבודה קבוע אך לעתים גם באתרים חיצוניים. לפעמים רק באתר ניתן לקבוע האם צריך לעבוד באופן ידני או עם כלי חשמלי. סט הכלים KRAFTFORM KOMPAKT מצייד את המשתמש לשני סוגי הפעולות בסט אחד. בנוסף , הסטים מוחזקים בנרתיקים לחגורה או בארגזי פלסטיק. כך הם נשמרים בטוחים ונקיים וניתן לארגן אותם בצורה ברורה כדי לאפשר בחירה בכלי המתאים בקלות, באופן המבטיח שימוש ונשיאה נוחים במיוחד. 

 

 

 

 

 

 

ביטים IMPAKTOR ומחזיק - לאורך חיי שירות מעל הממוצע

ניצול מקסימלי של מאפייני החומר, גיאומטריה מיוחדת במינה, המתוכננת במיוחד כדי לעמוד בצרכים קיצוניים, וכן תהליך ייצור ייחודי, כל אלה מקנים ל IMPAKTOR של WERA חיי שירות ארוכים מהממוצע.

 

יתרון נוסף של המוצר הוא הציפוי של ביטים IMPAKTOR בחלקיקי יהלום. חלקיקי היהלום מפחיתים את אפקט ההחלקה, שהוא המשמעותי במיוחד ביישומים של כלים חשמליים. תופעה זו עלולה לגרום להחלקת ראש הבורג החוצה. חלקיקי היהלום ממש "מכרסמים" עצמם אל תוך השקע בבורג. המשמעות היא שדרוש פחות לחץ מגע, והדבר מעכב במידה משמעותית את ההתעייפות בהברגות עם כלים חשמליים.

    

 

 

 

 

 

 

 

מדוע יש ביטים של WERA עם ציפוי טיטניום ניטריד?

ביטים נחשפים למאמץ קבוע קיצוני בעבודות ייצור סדרתי. במקרים כאלה, משתמשים בביטים סופגי קשיחות עם ציפוי טיטניום ניטריד קשים במיוחד ועמידים בפני חיכוך. השילוב של ביטים סופגי קשיחות עם אלסטיות גבוהה ופני שטח קשים במיוחד הוא אידיאלי לייצור סדרתי, למשל בקו ההרכבה. ניתן לזהות ביטים של WERA עם ציפוי טיטניום ניטריד על פי האותיות TIN בסימון הפריט  - (z. b. 851/1 TiN ) , הקצה בצבע זהב והמוביל האפור מפלדה.

 

 

 

 

 

 

 

WERA ABC

חיי שירות ארוכים יותר עם מערכת BITORISON של WERA . ביטים ומחזיקים נשחקים במהירות כאשר הם נחשפים לעומסי שיא גבוהים ביותר בהברגות עם כלים חשמליים. לכלי BITORISON של WERA יש איזורי פיתול מיוחדים שעברו טיפול תרמי, ובמקרה של ביטים, הדבר מקנה להם קשיות נמוכה יותר מקצה הקנה. הם מרככים את עומסי השיא הללו. הדבר מונע שבירה מוקדמת ומאריך במידה ניכרת את חיי השירות. ניתן לזהות ביטים מסוג BITORISON של WERA על פי האות B בכינוי הפריט, למשל  855/1 BDC , צבע הזהב שלהם והטבעת הירוקה. הם קיימים בגרסאות הבאות : סופג-קשיחות BTZ , קשה BTH ועם ציפוי יהלום BDC . 

 

 

 

 

 

 

 

 

מדוע צריך מפתח אלן עם קצה כדורי?

פרופיל המוביל הכדורי מאפשר לסובב את ציר הכלי ביחס לזה של הבורג, ולפיכך לאפשר הברגות בזווית "מעבר לפינה". גיאומטרית הקצה הכדורי , הקיימת לעתים קרובות במפתחות דגם אלן - קיימת כיום במספר ביטים של יצרניות אירופאיות מובילות.

 

 

 

 

 

 

מדוע WERA מייצרת מברגי מומנט מתכווננים KRAFTFORM

ברגים רבים, במיוחד ביישומי הרכבה ותחזוקה, מצריכים הידוק עם מומנט מבוקר כדי להבטיח את אמינות חיבור הבורג ו/או כדי למנוע נזק לבורג או לחלק. מברגי המומנט המתכוננים של WERA הם הכלים האידיאליים לכך. הם מאפשרים טווח מומנט של 0.3 NM עד  8.8 NM , שתי ידיות שונות, דיוק מדידה של 6 אחוז פלוס מינוס, וטכנולוגית RAPIDAPTOR להחלפה מהירה של ביטים.

 

 

 

 

 

 

 איך בוחרים את הקטר או השפיץ פלייר המתאים לאלקטרוניקה?

 

  

 

 

 

 

 

ל - TRONEX יש למעלה מ-130 חותכי צד (קטרים) מדויקים ופליירים שפיץ

 

קטרים :

הספרה הראשונה מתייחסת לאורך הידיות

" 5 "  ידיות באורך רגיל

" 7 "  ידיות ארוכות  , ארגונומיות

החריג היחיד הוא שבדגמים 5612 & 5613 הידיות הם באורך בינוני

טיפ :  אורך הידיות בכלים הארגונומיים הם ב- "1 אינץ' ארוכות יותר

 

הספרה השנייה מתייחסת לצורת ראש החותך ולמידות.

רצוי להיות מודע לדוגמא למה מתייחסות המשך הספרות במס' הדגמים השונים.

*3 = ראש מיני אובלי

*1 = ראש בינוני אובלי

*5 = ראש גדול אובלי

*4 = ראש מיני אובלי קצוות חיתוך דקות ומחודדות

*2 = ראש בינוני אובלי קצוות חיתוך דקות מחודדות

*7 = ראש גדול אובלי קצוות חיתוך עבות חזקות ומחודדות

*0 = חותכים ייחודיים ומיוחדים

הספרה השלישית מתייחסת לפרופיל ראש החותך

ראש  "פרופיל אובלי נמוך" מיועד לשימוש בחיתוכי SMT ובמקומות שהגישה אליהם קשה ומוגבלת ולא ניתן להשתמש בראש חותך רגיל

המיוצר עם חומר עבה וחזק יותר לחיתוכים כבדים יותר.

* 1 = ראש  פרופיל  אובלי רגיל

* 2 = ראש פרופיל עם הקלה – שחרור נמוך  , קצוות חיתוך דקים

 

ראה להלן תמונה המציגה את ההבדל בין צורות הראש

  

 

 

הספרה הרביעית  מתייחסת  לצורת החיתוך של קצוות החותך

* 1 = SEMI  - FLUSH

* 2 = FLUSH

* 3 = FLUSH   RAZOR

בחירת דגם החותך בהתאם לדרישת צורת גמר מקום החיתוך

FLUSH -    SEMI שטוח למחצה

* קצוות חיתוך קטנים ומשופעים  

  לחיתוך חוטים עבים , עמידות גבוהה נגד הקהיה , משאיר קצה

  במקום חיתוך החומר.

FLUSH שטוח

* קצוות חיתוך דקים משופעים לחיתוך  , המשאיר קצה  

  קטן במיוחד במקום חיתוך החומר.

RAZOR FLUSH שטוח וחלק כתער

* קצוות שפת החיתוך חלקות ללא שיפוע נפגשות בניהם זו בזו

  . מקום חיתוך  החומר נשאר שטוח וחלק כתער.

 

דגמי השפיץ פליירים

הספרה הראשונה מתייחסת לאורך הידיות

"5 " ידיות באורך רגיל

"7 " ידיות ארוכות , ארגונומיות

לספרה השנייה והשלישית לכול דגם נוסף מספר דו ספרתי ייחודי.

 

 

 

לאיזה עוצמה/שטף של מגנט תזדקק? 

 

טבלה זו מציגה השוואה של עוצמות מגנטיות באותו נפח של ארבעה חומרי מגנט עיקריים מבחינת כפולת האנרגיה המקסימלית (BHmax) ביחידות CGS  או SI  ואת צפיפויות השטף האופייניות במשטח הקוטב.

ניאודימיום הוא חומר המגנט החזק ביותר הקיים. הוא אידיאלי ליישומים בהם דרושה צפיפות שטף גבוהה או כאשר השטח הוא השיקול העיקרי.

 

 

 

באילו טמפרטורות המגנט יפעל? 

 

ברוב  היישומים טמפרטורת הפעולה אינה שיקול, אבל טמפרטורות קיצוניות יכולות להשפיע על הביצועים המגנטיים.

לכל חומר יש מאפייני טמפרטורה משלו ויש לבדוק אותם כדי להבטיח שמשתמשים בחומר המתאים ליישום. השימוש בחומר לא מתאים יכול לגרום לירידה בביצועים המגנטיים.

 

 

 

 

 

 

איך בוחרים מגנט לתעשייה?

מרווח אוויר

אי רציפות לא מגנטית במעגל מגנטי (כלומר המרחק בין שני קטבים מגנטיים).

מרווח זה כולל לעתים קרובות חומרים אחרים כמו למשל פליז, אלומיניום או צבע.                    

 

מגנט איזוטרופי

מגנט שיש לו כיוון מועדף כך שהמאפיינים המגנטיים

הם אופטימליים בכיוון מועדף אחד.

 

מעגל סגור

מתקיים כאשר מסלול השטף החיצוני למגנט הקבוע נמצא בתוך חומרים בעלי חדירות גבוהה המכילים את מעגל המגנט.

 

כוח קוארסיבי, Hc (Coercive force)

כוח ביטול המגנוט הנדרש כדי להפחית השראה נצפית B לאפס לאחר שהמגנט הובא למצב רוויה. הכוח הקוארסיבי  נמדד ב-Oersteds או באחרונה ב-A/m ו-kA/m.

 

טמפרטורת קירי, Tc

הטמפרטורה בו חומר מאבד את המאפיינים המגנטיים הקבועים שלו ואינו יכול עוד להחזיק במגנטיות.

 

עקומת ביטול מגנוט

הרביעון השני/השמאלי של לולאת ההיסטרזיס, בדרך כלל מתארת את ההתנהגות של המאפיינים המגנטים בשימוש בפועל. נקראת גם עקומת B-H.

 

חומר פרומגנטי

חומר שהחדירות שלו הרבה יותר גבוהה מאחד, המדגים מגנוט היסטרזיס ומאפייני ביטול מגנוט. ככל שהשטף שהמתח נושא גבוה יותר, כך הערך גבוה יותר, כלומר אחד למספר אלפים.

 

שטף

שטף מגנטי הוא מצב המתקיים בחומר החשוף לכוח מגנוט. ערך זה מכומת על ידי E.M.F (כוח אלקטרו-מניע). מידות הכוח ביחידות cgs הן Maxwell.

 

שדות שוליים

דליפת שטף עקב השפעות קצה ותבניות פריצה במעגל מגנטי.

 

גאוס

קווים של שטף מגנטי לסנטימטר מרובע. גאוס נמדד ביחידות של cgs, קווי Maxwell ו-Webers למטר מרובע או Tesla במערכת SI.

 

לולאת היסטרזיס

עקומה סגורה המחושבת על ידי התוויה של ערכים מתאימים של השראה מגנטית: B  בקואורדינטת X  כנגד כוח המגנוט H.

 

השראה, B

זהו השטף המגנטי ליחידת שטח בחתך בכיוון המגנטי של השטף. ערך זה נמדד בגאוס.

      כוח קוארסיבי עצמותי (intrinsic coercive force)

זוהי מידה של ההתנגדות של חומר מגנטי לכוח ביטול המגנוט. מגנטים קבועים עם ערכים קוארסיביים עצמותיים גבוהים מסווגים בדרך כלל כ"מגנטים קבועים "קשים". כוח קוארסיבי עצמותי מציין את היציבות המגנטית בטמפרטורות גבוהות. ראה גם ייצוב.

 

      הפסד בלתי הפיך

    זהו ביטול מגנוט חלקי של חומר מגנט כאשר הוא חשוף לכוחות                   חיצוניים, כמו למשל טמפרטורות גבוהות/נמוכות ושדות ביטול מגנוט.           אפשר להחזיר הפסדים רק על ידי מגנוט חוזר. יחד עם זאת, אפשר לייצב     מגנטים כדי למנוע שינוי בביצועים עקב הפסדים בלתי הפיכים.

 

מגנט איזוטרופי

חומר מגנט שאין לו כיוון מגנטי מועדף ולכן אפשר למגנט אותו בכל כיוון מבלי לפגוע במאפיינים המגנטיים שלו.

 

ברך בעקומת ביטול מגנוט

הנקודה בה עקומת B-H מפסיקה להיות לינארית. אם נקודת ההפעלה של המגנט נמצאת מתחת לברך, המגנט לא יוכל להחזיר את הפוטנציאל המגנטי המלא שלו ללא שימוש בכוח מגנוט.

 

דליפת שטף

אובדן של השטף המגנטי הקורה עקב פריצה הנגרמת  בשל רוויה או מרווחי אוויר הנוצרים במעגל המגנטי. הדבר גורם לירידה ביעילות המעגל אשר לא ניתן להשיב.

 

אורך מרווח האוויר, Lg

מציין את האורך של מסלול השטף המרכזי על פני מרווח אוויר.

 

קו עומס

קו המשורטט מראשית הצירים של עקומת ביטול מגנוט עם שיפוע. ההצטלבות של העקומה B/H והשיפוע מייצגת את נקודת הפעלת המגנט. ראה גם מקדם המוליכות המגנטית, Pc.

 

מעגל מגנטי

מכלול הכולל חלק או את כל הדברים הבאים: מגנטים קבועים, אלמנטי השראה פרומגנטיים, מרווחי אוויר, זרמים חשמליים.

 

שטף מגנטי

סך כל ההשראה המגנטית על פני שטח נתון.

 

כוח מגנוט, H

הכוח המגנטומוטורי ליחידת אורך בנקודה כלשהי במעגל מגנטי. נמדד ב-Oersteds.

 

כוח מגנטומוטורי, F

זהו ההפרש המגנטי הפוטנציאלי בין שתי נקודות.

 

כפולת אנרגיה מקסימלית, BH מקסימלי

יש נקודה בלולאת ההיסטרזיס בה הכפולה של כוח המגנוט Hו ההשראה B  מגיעה למקסימום. ערך מקסימלי זה נקרא כפלות אנרגיה מקסימלית והיא נמדדת ב-Mega Gauss ,Oersted, MGOe.

 לכל מוצרי המגנט לחץ כאן! 

 

 

 

 

כלי עבודה חשמליים

 

 

 

איך בוחרים מכסחת דשא ?

ישנם 5 פרמטרים חשובים מאוד .

  1. גובה כיסוח הדשא חשוב מאוד היות ואם הדשא דליל לא כדאי לכסח אותו "נמוך" מידי אחרת יתגלו לנו קרחות. לכן כיוון גובה כיסוח הדשא חייב להתבצע בקלות במכסחת.

  2. אורך הלהב של המכסחת משתנה ממכונה למכונה וככל שהלהב ארוך יותר , שטח הכיסוח גדול יותר וכך תקצרו את זמן העבודה.

  3. הספק  : ככל שההספק חזק יותר  המכסחת תהיה חזקה יותר והמנוע יידע להתמודד עם דשא עבה, גבוה  וצפוף ביתר קלות.

  4. מיכל איסוף : ככל שהוא גדול , נקטין את מספר הפעמים שנאלץ לעצור ולרוקן את המיכל.

  5. מומנט סיבובי : כשאנו מפעילים את המכסחת , הלהב צובר תאוצה. כל מכסחת נמדדת במומנט סיבובי המסומן באותיות NM (ניוטון למטר). ככל שהמספר גבוה יותר כך המנוע יודע לייצר תנופה סיבובית ולא ייתקל בקשיים , גם אם יתחיל את סיבובו בתוך דשא צפוף.

 

מכסחת דשא של גבי עשינו עסק ZZZZZ

 

 

 

 

איך בוחרים גוזם דשא ?

שטח גיזום : שטח הגיזום שנע בין 23 ס"מ ל-30 ס"מ. ככל ששטח הגיזום גדול יותר כך העבודה תתבצע מהר יותר.

גובה המכשיר : משקל מכריע בנוחות העבודה . ישנם מכשירים עם ידית טלסקופית לכיוון אורך הגוזם. מומלץ להשתמש במכשיר טלסקופי עבור אדם מגובה 1.70 מטר ומעלה ובכל לשמור על עבודה נכונה , בטוחה ובריאה. 

עובי החוט : חוט בעובי 1.6 מ"מ (כבר מורכב על המכשיר) יתאים לדשא , עשבים וצימחייה רכה יחסית. כשנתקלים בצמחייה קשיחה יותר יש לעבור לחוט פלסטי עבה יותר בעובי 2.2 מ"מ ע"מ למנוע שחיקה מהירה של החוט.

 

 

 

 

איך בוחרים גוזם גדר חיה ?

מומנט סיבובי : ככל שלמכשיר NM  גבוה יותר כך כח הגזירה יהיה חזק יותר והחיתוך יהיה ביתר קלות וללא מאמץ מיוחד.

אורך הלהב : חשוב שתמדדו את אורך ורוחב הגדר החיה שבגינה .אם תרצו להגיע גבוה ועמוק אז יש לקנות גוזם עם להב באורך 60-70 ס"מ . אם הגדר קטנה , עם שיחים או עצים ננסיים אז יש לקנות להב באורך 40-50 ס"מ .

מרווח שיניים : בגוזם ישנם להבים המתחככים זה בזה בעת הפעלתו וכך נחתכים הענפים. בטרם תרכשו חשוב שתדעו מהו עובי הענף בגינה. עוביו של הענף צריך להכנס במרווח שבין השיניים, פשוט מאוד!

לענפים עבים מעל 40 מ"מ , צריך להשתמש עם משור שרשרת.

של גבי עשינו עסק ZZZZZ

 

 

 

 

איזה מכונת שטיפה לקנות ?

כשאתם מבקשים להסיר כתמים קשים אז "הגעתם לגיל שאפשר להתחיל ". לפני שנים מכונות השטיפה עלו אלפי שקלים ואף יותר. כיום , תוכלו לרכוש מכונת שטיפה לעזרה בשטיפת המרפסת ,הרכב ,החצר וכל מה שתחפצו כי כמעט לכל מטרה יש מכונת שטיפה שתתאים לה. המכונות מיוצרות במגוון גדלים ולחצים שונים ולמעשה הדבר החשוב ביותר זה להתאים את המכשיר לצרכים שאליו אתם מייעדים אותו אחרת צפויה לכם אכזבה.

לחץ :באם אתם רוכשים מכונה לצרכים ביתיים לטובת שטיפת גינה , חצר , מרפסת , חניה , חלונות וכד' אז הלחץ צריך להיות בין 100 ל160 בר BAR . לשימושים תעשייתיים ומקצועיים יותר תרכשו מכונת שטיפה בלחץ של 190 עד 250 בר BAR. בכל מקרה חשוב לציין את מטרת השימוש מכיוון שיש להתאים דגם של מכונה שיעמוד בעומס הצפוי ובמשך הפעלת המכונה.

גודל אביזרים ומשקל המכונה : ברור שלפני הרכישה חשוב שתמדדו את מקום האחסון של המכונה. מכונות רבות מגיעות עם אבזור בסיסי שכולל אקדח לחץ , שני מתקני התזה לפיזור ולהגברת הלחץ ומיקודו. קיים שוני בין אורכו של הצינור לכן תשאלו , תבררו ולפני שתרכשו מוצר חושב שכזה תבינו הכול בצורה מושלמת כדי שתיהנו מהמכשיר ולא תסבלו וכדי שתעשו את העבודה גם בהנאה ולא רק בהנעה.

STM160 ZZZ

 

 

 

 

באילו טמפרטורות המגנט יפעל?

 

 

 

 

 

איזה מלחם לקנות ?

בעקרון אפשר לרכז את תחום המלחמים ל4 קבוצות : תחנות הלחמה מקצועיות , מלחמים בעוצמות של הספק גבוה לתעשייה ולעבודות גסות ומסיביות , מלחמי אקדח ומלחמי עפרון. בנוסף ישנם מלחמים שעובדים על גז לצד המלחמים החשמליים.

רוב המשתמשים החובבניים משתמשים במלחם כדי להלחים / לחבר בין רכיבים אלקטרוניקה שונים ללוחות ומעגלים חשמליים או בין רכיבים שונים. יש מי שמתקן לבד בבית מכשירים שונים ולפיכך ילחים הלחמות שנפגעו ויש מי שיוציא רכיבים מולחמים ממעגלים חשמליים קיימים.

וואט : מציין איזה עוצמה של חום יכול המלחם להזרים. לעבודות עדינות רצוי לעבוד עם דרגות הנמוכות מ30 וואט , כאשר עבודות יותר מסיביות מחייבות מן הסתם שימוש רב יותר בבדיל .

ישנם תחנות הלחמה שניתן לבחור את הטמפרטורה הרצויה / המקסימלית וישנם מלחמים מיוחדים שניתן לשים ראשים מיוחדים בעלי יכולת לעמידה בדרגות חום שונות.

ראשי מלחם : זהו  עולם ומלואו של ראשי מלחם מחדים עד כדי עובי חוט של שערה ועד רוחב של מילימטרים.כדי לשמור על אורך חיים של הראשים כדאי תמיד לנקות אותם בסוף ההלחמה אחרת תפגע היכולת שלו להעביר את החום.

   

 

 

 

איך בוחרים מברגה נטענת ומה ההבדלים בין הסוללות האמפר והוולט ?

לפני שנענה על "איך בוחרים" ..... נסביר על ההבדלים והייחודיות של כל מוצר

מברגות אימפקט / מברגות עם פוטר-תפסנית :

  • מהירויות הסל"ד גבוהות פי כמה ממברגות רגילות

  • ניתן לקדוח בעץ ומתכת (וגם בבלוק) ולא רק להבריג

  • מנועים חזקים במיוחד כדי שהאימפקט יעמוד בעומסים קשים ולאורך זמן ארוך יותר

  • מנגנון של דפיקה ובחלקם הוא מתאים את כיוון הסיבוב בהתאם להתנגדות כדי להמשיך בתהליך ההברגה במהירות המירבי.

  • עבודה מהירה מאוד ונוחה כי החלפת הביטים והבוקסות מהירה מאוד

  • בעבר רק בעלי מקצוע היו משתמשים באימפקט ואילו כיום , הודות לתחרות הקשה בין היצרנים , המגוון עצום והמחירים מצוינים וכמעט בכל בית יש מברגת אימפקט.

סוללות ומטענים:

קיימים כ3 סוגים שונים ניקל קדמיום (NiCd), ניקל מטאל (NiMH) וליתיום איון (Li-Ion). ככל שעברו השנים , יצרני הכלים החשמליים שידרגו את הסוללות כאשר לנגד עיניהם היו מטרות של הורדת משקל הסוללה , הגדלת זמן העבודה שלה , צמצום משך הטעינה שלה והקטנה פיסית של הסוללה עצמה .הדור הישן ביותר של הסוללות הוא ניקל קדמיום כאשר יתרונה העיקרי של סוללת הניקל מטאל הוא בקיבולת ובעוצמה גבוהות יותר ביחס לגודל ולמשקל, אך מספר הפעמים שניתן להטעינה הוא  קטן מזה של ניקל קדמיום. 

סוללת ליתיום היא החדישה ביותר עם קיבולת גבוהה הרבה יותר , עוצמתית וקלה מכולן. היתרון האדיר שבה זה שניתן להטעינה כל מתי שרוצים מבלי הצורך לרוקן אותה ולחשוש שבטעינה חלקית יתקצרו אורך חייה. חלק מהיצרנים מגדרים את זה שהסוללות הללו "ללא זיכרון" וזה היתרון הגדול שבהם. יתרון נוסף שהסוללה תמיד מוכנה לפעולה, גם אם לא משתמשים בה לאורך זמן, לעומת הסוללות האחרות שעם הזמן הן נפרקות וחייבים להטעינם מחדש לאחר תקופה שלא עבדו איתן.

 הדור של הליטיום מאפשר לאנשי המקצוע לעבוד עם יד אחת היות והן קלות יותר וזה גם יתרון לגמרי לא מבוטל בדור של הליטיום.

 

בנושא המטענים עשו מהפך בשנים האחרונות ואם בעבר היה מורך להטעין ולהמתין מס שעות לטעינת הסוללה אז כיום ישנם מטענים מהירים שיטעינו את הסוללות ב30 עד 60 דקות בלבד.

 

מהירות סיבוב

מהירות סיבוב גבוהה מתאימה לעבודות רגישות (לשאול את ליאור מה המילה שתתאים כאן) יותר ולכן עדיף לרכוש מברגה או אימפקט שמהירות הסיבוב שלהם גבוהה מהממוצע. כמו כן ולפי הצורך אולי עדיף לרכוש. 

 

עוצמה

העוצמה תלויה במנוע כאשר יש להפריד בין מברגות נטענות שנמדדות בוולט (כיום יש מכשירים 20 וולט !) לבין מקדחות חשמליות הנמדדות בוואט. ככל שהוולטאז'  גבוה יותר זמן העבודה שלה ייארך והיא תהיה חזקה מאוד.

חשוב לדעת שאין להסתפק בנתון  וולט גבוה אלא חשוב לברר גם מה הניוטון שלה משום שוולטאז' גבוה אינו מספק ולא מבטיח דבר על  איכות המברגה .

אז נכון שבכל זאת עדיף לרכוש מברגות בוולטאז' בין  V12 ל – V20 אבל תמיד תבררו מהו ה- Nm. 

 

מהירות משתנה (אלקטרונית)

 

אם אתם רוצים לשלוט במהירות הסיבוב של ההברגה או הקדיחה אז חשוב שתוודאו שלמברגה / מקדחה יש וסת מהירות משתנה . בחלק מהדגמים יש וסת שמגדיר 2 מהירויות וזה פחות נוח כי אם כבר אז כדאי שתהיה לכם שליטה מלאה על כל תהליך ההברגה או הקדיחה וזה יבטיח עבודה איכותית , מהירה ובטוחה הרבה יותר. 

 

  מומנט (פיתול) NM

הכוונה היא לכוח והיכולת שיש למברגה להתגבר על ההתנגדות. כוח זה נמדד בניוטון מטר NM  וברור שככל שסוג העבודה אגרסיבי וקשה יותר ,יש צורך במברגה עם מומנט גבוה יותר.

מדד זה הוא בין החשובים ביותר שעליכם לברר בטרם תרכשו מברגה משום שישנם יצרנים רבים המתהדרים ב"סוללה 18V ואף 20V| אך בפועל המומנט שלהם נמוך במחצית ממה שאמור להיות . הניוטון מטר למעשה הוא מוגדר ככוח שנידרש כדי להאיץ מסה של קילוגרם בקצב של 1 מטר לשנייה  ובמשך שנייה. אז בתכל'ס  ככל שלמברגה יש NM גבוה יותר כך יגדל כוחה ולכן אל תסתפקו  לעולם רק  בוולטאז' שמפורסם ע"ג הסוללה עצמה אלא תבררו נתון חשוב מאוד זה . 

 

מצמד (קלאץ'):

בעזרתו אנו מקבעים את כוח ההתנגדות/ המומנט שאנו צריכים בסוג מסוים של העבודה עם המברגה . הקיבוע הוא פשוט מאוד כאשר יש ספרות מ1 ומעלה וככל שהדרגה עולה כך משתנה כוח ההתנגדות. כשאתם עובדים עם ברגים קטנים אתם תקבעו כוח התנגדות נמוך ומה שיקרה זה שכשהבורג יגיע לסוף וההתנגדות עולה  אז הקלאצ' יגרום לתפסנית/פוטר להפסיק להסתובב (נוצר מעין חיץ או הפרדה בין ראש המברגה / פוטר למנוע  ובכך תמנעו מהריסה וקלקול של אזור ההברגה כי למעשה ברגע שהמברגה מרגישה שהבורג הגיע לסופו וישנה התנגדות בסיבובי התפסנית/פוטר אז הקלאצ' נכנס לפעולה ומוודא שלא ימשיך תהליך ההברגה וזה משהו מאוד חשוב כשרוצים לעשות עבודה נקיה איכותית ואסטטית ללא שחיקת הבורג. דוגמא לחיוניות הקלאץ' היא בעבודה עם קירות גבס ששם הידוק הבורג לגבס חייב להיות מושלם אך בזהירות רבה כדי לא לשקע את הבורג יתר על המידה .

אימפקט :

הדבר של השנים האחרונות ! להבדיל מרטט בזמן הקידוח ששם הרטיטות הן בניצב למשטח הקידוח , כאן מדובר ברטיטות שפועלות עם כיוון הסיבוב של התפסנית .פעולה זו מעלה באופן משמעותי את הכוח שמופעל על הברגים בעת ההברגה או השיחרור.

  

 

לפני שתרכשו מקדחה/מברגה כדאי שתשאלו את עצכם מס שאלות: 

מהו ייעודה של המברגה ? האם חייבת להיות חשמלית או נטענת ואז תוכלו לעבוד ביתר קלות . אם העבודה היא במקומות שגם קשה להגיע אליהם אז תשקלו מברגות "מלפפון" שניתן לשנות את צורתן לצורת "עפרון".

  

 ביצועי המברגה תלויים השלושה פרמטרים עיקריים והם עוצמה , מהירות הסיבוב והמומנט שלה.

עליכם לחשוב מראש על תדירות השימוש ועל משך זמן השימוש שאתם מיעדים למברגה וכמובן לסוג העבודה. לפני שנים רבות אם רציתם לרכוש מברגה חזקה , עם ביצועים ברמות על אז המברגות היו כבדות מאוד. כיום הכול שונה וניתן לרכוש מוצר איכותי חזק ומקצועי , קל יחסית ומחיר שווה לכל כיס.

 

 

 

 

האם יש כלי עבודה מוגני פיצוץ / מבריליום ?

ישנם אזורים רבים בעולם ובארץ שנחשבים לאזורים מסוכנים . הכוונה כאן לסכנה מוחשית שיכולה לסכן חיי אדם בעת פיצוץ שיגרום לחלקיקים רבים להתעופף באוויר בעת פיצוץ כלשהוא באתר (תחנות דלק , אתרים של חב' החשמל , בזק , אתרי גז , כלי טיס ושיט וכד').

יצרנים מסוים בעולם מייצרים מוצרים לרבות כלי עבודה מחומרים שאינם יוצרים ניצוצות במגע עם פלדות  וכאלו שאינם מתפוצצים כמו שאר המתכות הרגילות שמהן מייצרים כלי עבודה ברחבי העולם.

רוב היצרנים מייצרים את כלי העבודה מונעי הניצוצות מחומר הנקרא בריליום (BERYLLIUM) , ברונזה , נחושת וסגסוגות שונות המאופיינות במניעת ניצוצות וכאלו המפחיתות את רמת החום בניצוץ לרמה שלא תצית חומרים דליקים ונפיצים. דבר נוסף שחשוב לציין הוא שהכלים עצמם אינם מגנטיים (NONMAGNETIC) ואינם מחלידים כלומר עמידים בקורוזיה .

קיים מידע רב ושגוי  על כלי עבודה מוגני פיצוץ/ניצוץ safeness כמו גם על שימוש, תכונות או טיפול בכלים שאינם נפיצים.השימוש בכלי עבודה רגילים המיוצרים מפלדה יכולה לגרום לניצוצות. ניצוצות אלה יחד עם כמה תערובות גז-אוויר (למשל תערובות של אוויר ודיסולפיד פחמן, מימן, אצטילן, אתילן אוקסיד, תחמוצת הפחמן והמימן גפרתי) יכולים בסופו של דבר לגרום לפיצוצים. אחת הדרכים למנוע זאת היא השימוש בכלים שאינם נפיצים בשילוב עם אמצעי זהירות מתאימים נוספים.

כלי עבודה בלתי נפיצים - עשויים מסגסוגת מבוססת נחושת מיוחדת. סגסוגת זו מיוחדת - שלא כמו פלדה - אינה מייצרת ניצוצות בכל מצב עבודה רגיל.

מאפיין של כלים שאינם נפיצים הוא שהחומרים הבסיסיים הם רגישים יותר מאלה של כלים מפלדה. השימוש צריך להיות יותר מדויק ועדין בהשוואה לכלים רגילים. במקרה של שחיקה בכלים , יש לבצע בדיקות תקופתיות שהכלים שלמים ולא שחוקים.

לבקשתכם נוכל לשלוח אליכם מפרט טכני והסברים על נהלי האחזקה האחסון והשמירה על כלי עבודה לאזורים נפיצים.

 

 

 

 שאלות ותשובות לוגיסטיות על הקנייה באתר כאן

 

 

הגיע הזמן שתשנו

השינוי יבוא מהחלטה שלכם והגיע הזמן לעבור מתרבות הצריכה לתרבות הצריחה . די  לקנות כלי עבודה  פשוטים שעושים את העבודה , הגיע הזמן לקנות כלי עבודה שאוכלים את העבודהה.

קנו כלי עבודה  איכותיים , ותרגישו בריאים יותר ובטוחים יותר והעבודה ? תהיה איכותית , מהירה וקלה הרבה יותר