מאחזי יד ומוטות אחיזה שווים בטיחות! התקנים אלה חיוניים מאוד למניעת נפילות, במיוחד אם אחד מבני המשפחה מוגבל מבחינת הניידות שלו. את מאחזי היד ניתן להתקין ברחבי הבית, בכול מקום שבו נדרשת אחיזה נוספת כדי לנוע בביטחון ממקום למקום.
מאחזי יד מסוג מסילת PT ניתנים לשילוב בעמודי בטיחות המותקנים בדרך כלל בין הרצפה לתקרה בעזרת סיבוב של בורג. כאשר החיבור לקיר אינו אפשרי ניתן לחבר את מסילת ה-PT לרצפה בלבד. מאחז ארגונומי זה הוא גמיש: הוא מתכוונן לפי הגובה המבוקש כשהוא נע על גבי העמוד, ומאפשר גם שליטה על המרחק של מוט האחיזה מהקיר.
מתקנים אלה מאפשרים לכם לשנות את מיקום העמוד בחדרי הבית לפי הצורך, כאשר המיקומים השכיחים ביותר הם ליד המיטה, הכיסא או בכול מקום בבית שבו אדם עם קשיי ניידות, צריך עזרה כדי להתרומם, לשבת, לעלות או לרדת.
מסילת PT מספקת גם תמיכה נוספת כשבבית מותקן גרם מדרגות הכולל 3-2 מדרגות שבסופן צריך להסתובב ימינה או שמאלה.
התקנת מאחזי יד ומוטות אחיזה בחדר האמבטיה יעילה במיוחד למניעת החלקה ועוזרת לאנשים מוגבלים לצאת בביטחון מהאמבטיה או המקלחת, לעבור לשירותים, לצאת מחדר האמבטיה או לנוע בבטחה על הרצפה הרטובה והחלקלקה.
מוט אחיזה המתקפל אל הקיר כאשר הוא לא בשימוש חוסך לכם מקום. מדובר במתקן חסון, יציב ועמיד, שמסוגל להחזיק מעמד בכול סביבה. מוט זה ניתן להסטה בכול זווית שתבחרו, אפילו באמצע הדרך למעלה, כך שאתם לא צריך לחשוש שמא ייפול כשאתם לא מצפים לכך.
מאחז חדשני ומתכוונן אחר, עוזר למנוע עומס על פרק כף היד כאשר יושבים או מתרוממים מתנוחת ישיבה.
מוטות בטיחות הם כלי עזר לאנשים עם קשיי ניידות, ומסייעים להם לשמור על הבטיחות והעצמאות לאורך כל שנות חייהם. התקנה נכונה של מוט האחיזה היא קריטית כדי לספק שקט נפשי ולגרום למשתמש להרגיש בטוח ונוח יותר להסתובב ברחבי הבית שלו.
כאשר אתם מתכננים להתקין מוטות אחיזה בחדר השירותים ובמקלחת, הקפידו לקחת בחשבון כמה אלמנטים חשובים. לפעול לפי התקנים שקבעו המומחים לשימושים הנפוצים ביותר, על מנת לוודא שמוט האחיזה בסמוך לאסלה, אכן מותקן כראוי.
תקני הבטיחות מפרטים את המרווח הנדרש בין הקיר למוט האחיזה, כדי לאפשר מספיק מקום לאחיזה בטוחה. למה זה חשוב? אם אדם מאבד את שווי המשקל שלו ומחליק, חשוב לוודא שכלום לא עומד בדרכו לשלוח יד ולתפוס את המוט במהירות.
מוט האחיזה צריך להיות ממוקם על הקיר הצדדי הקרוב לאסלת השירותים. זה יעזור לאדם הן בישיבה והן בעמידה, כמו גם לאדם שעובר מכיסא הגלגלים למושב האסלה. מוט האחיזה צריך להיות ממוקם על הקיר מאחורי האסלה. זה יועיל למטפל שעוזר לנכה לשבת או לעמוד.
חוזק מבני – התקנים מדברים על הבנייה ועל עוצמת מוטות האחיזה כדי להבטיח רמת בטיחות גבוהה מאוד. לדוגמה, חשוב שמוט האחיזה לא יוכל להסתובב בתוך האביזר בו הוא מותקן. עליו להיות מוצר מאוד כדי להיות בטוח לשימוש. כאשר מוט האחיזה מותקן כראוי, הוא יתמוך גם באדם עם משקל כבד, וגם ברמת הכוח הנוספת שנדרשת במקרה שהוא נופל ותופס את המוט במהירות. חשוב להתקין את מוט האחיזה במקום שבו יש חיזוק בקירות, בוודאי לא על קיר גבס.
אמנם, בבית פרטי לא נדרש מכם לעקוב במדויק אחר תקנות הבטיחות, אבל הנחיות אלה מעניקות לכם נקודת התחלה לתקני הבטיחות המינימליים. עם זאת, ברור שההעדפות האישיות שלכם יקבעו רבות לגבי סוג המתקן ומיקום ההתקנה שלו. הנה שני דברים שכדאי לקחת בחשבון:
- את הגובה והצרכים הפיזיים שלכם
- ואת ההעדפות האסתטיות שלכם
מאחזי יד לסוגיהם השונים הם בין הפתרונות הזולים ביותר למניעת נפילות והחלקות בתוך הבית. לרוע המזל, אנשים בדרך כלל לא מחליטים על התקנת מאחזי יד בביתם, אלא רק לאחר שכבר אירעה תאונה. תמיד חכם להתייעץ עם מומחה על מנת לוודא שמאחזי היד שאתם עומדים להתקין, אכן מבטיחים חוסן ויציבות אופטימליים.
הנדימן מקצועי שמכבד את עצמו תמיד מוכן עם כלל הכלים המקצועיים יחד עם רכב אשר מתאים לעבודה. הרכב חייב להיות מספיק גדול ומתאים בשביל לאחסן את כלל הכלים, עגלה משא תהיה בחירה מצוינת. הנדימן מספק מגוון רחב של פתרונות ושירותים, ולכן, חייב שיהיה לו ציוד עבודה מתאים בהישג יד. המחירון המשוער עבור שירותי הנדימן עד הבית הם החל מ- 250 ₪ לשעת ביקור בודדת. במאמר זה, חברת גוטמן מספרת מהם הכלים המקצועיים והנדרשים שכל הנדימן חייב אותם בהישג יד, במיוחד במקרים של הפתעות.
במטרה לספק את העבודה הטובה ביותר, לעמוד בלוחות הזמנים, הנדימן חייב להשתמש בכלים מקצועיים. קיימים עשרות ואפילו מאות כלים שישרתו את ההנדימן בצורה הטובה ביותר, יחסכו זמנים, ויספקו פתרון. בפסקה זו, נספר לכם על מספר כלים שהם חובה עבור כל הנדימן, מתחיל, בינוני, ומקצועי כאחד. הנה מספר כלים אשר ישרתו אתכם בצורה הטובה והמקצועית ביותר:
מברגה ומקדחה חשמלית – ב- 80% מהמקרים נצטרך להרכיב דברים, לפרק, ולספק פתרון אידיאלי. בעקבות זאת, התחליף הטוב ביותר למברג פשוט וידני הם כלי העבודה החשמליים. כדוגמא – מברגה חשמלית ו\או מקדחה חשמלית. שני הכלים הללו חיוניים מאוד, יתרמו לנו ברמת העבודה המקצועית, ויספקו לנו זמן עבודה קצר יותר. מומלץ לרכוש כלי שמשלב גם קידוח וגם הברגה.
פטישון חשמלי – לעומת מקדחה, פטישון חשמלי יספק לנו כוח קידוח רב ועוצמתי יותר. לרוב, מדובר על כלי עבודה שנועד לקדוח בקירות, במשטחי ברזל ועץ כאחד, חציבה מקצועית בקירות, ושימושים נוספים, כאלה ואחרים. כדאי לרכוש פטישון איכותי וחשמלי, כזה שיספק לנו את התמורה הטובה ביותר לעבודה. הפטישון נועד גם לשבור מרצפות ואריחים מקרמיקה, הוא ללא ספק כלי עבודה שכל הנדימן חייב להחזיק בארגז.
סט מברגים וחלקים – בהרבה מאוד עבודות אנחנו נדרשים לצאת "מאזור הנוחות", להשתמש בכלים מגוונים, כלים לא סטנדרטיים, ודברים שיסייעו לנו לספק את העבודה הטובה ביותר. סט מברגים וחלקים יהיו בחירה מצוינת לסט הכלים של ההנדימן המקצועי. סט מברגים, אולרים, ביטים, וחלקים נוספים יהיו בחירה טובה ומצוינת שישתלמו למגוון רחב של עבודות.
מומלץ מאוד לאחסן את כלל הכלים בצורה מסודרת ומקצועית בארגז גדול, בהתאמה, וכמובן, לפי הצורך. ניתן להשתמש גם במזוודות לצורך אחסנת הכלים השונים והאחרים, המזוודות הם פתרון יעיל ומקצועי לרכישת מקום אחסון גדול יותר. ללא ספק, אלה הם שלושת הכלים והציוד המשומש ביותר בבית הלקוח. ניתן ומומלץ לצפות בכלים נוספים תחת אחד מהתפריטים באתר, הכלים מסוננים ומסודרים לפי תחום המקצוע.
כמה עולה ציוד להנדימן מקצועי? המחירים המשוערים
לעומת ציוד ביתי וחובבני, ציוד מקצועי עבור הנדימן ובעלי מקצוע אחרים יהיו יקרים פי 10, ללא ספק. יחד אם זאת, קיימים שלושה יתרונות בציוד מקצועי לבעלי מקצוע – הראשון, סוללות וכוח משמעותי יותר. השני, אורך חיים גדול וטוב יותר. השלישי, ציוד שמתאים למגוון עבודות מקצועיות. ללא ספק, ברכישת ציוד מקצועי אתם יכולים לקצר את זמני העבודה, לבצע את העבודות הטובות ביותר, ולספק תמורה טובה ללקוחות. אז כמה עולה ציוד איכותי להנדימן מקצועי? המחירים מתחילים החל מ- 500 ₪ ונעים עד ל- 1,500 ₪ וצפונה. לדוגמא, מברגה מקצועית וחשמלית תעלה לכם החל מ- 650 ₪. לעומת זאת, מקדחה חשמלית רצינית וטובה תעלה לכם החל מ- 500 ₪ ויכולה גם להגיע ל- 1,000 ₪. המחירים תלויים ברמת הציוד, האיכות, ובסוגו.
בשורה התחתונה, בחרו בכלים שישרתו אתכם בצורה הטובה ביותר, בחרו בכלים מקצועיים ומתאימים. מעוניינים בכלים מסוימים? כלי עבודה מקצועיים? מעוניינים בהצעת מחיר הוגנת? חברת גוטמן ברזילי בע"מ יספקו לכם את השירות והצעת המחיר הטובה ביותר בישראל.
מוגש באדיבות אתר טופ הנדימן
ממש מבאס אמנם לגלות נזילות בבית או במקום העבודה, אבל לא להילחץ. עם קצת תושייה וסיוע של איש מקצוע, הכול יהיה בסדר. ואם אתם מחפשים אחר מידע הנוגע לאיתור של נזילות מים בבית, הגעתם לחלוטין למקום הנכון. כאן, אנחנו נעבור אתכם על כל המידע החיוני שצריך לדעת כאשר נחשפים לנזילות בבית או במקום העבודה.
נזילות מים יכולות לגרום ללא מעט נזקים, לעיתים גם נזקים בלתי הפיכים. בואו נדבר למשל על תשתיות חשמל שנמצאות בקרבה לאזור שבו יש נזילת מים. אם בקרבת נזילת המים תשתית החשמל פעילה, אתם חייבים לטפל בבעיה של הנזילות כמה שיותר מהר. וככה גם רלוונטי לגבי מקרים בהם נזילת המים היא בקרבת רהיטים, שטיחים, שידות עץ ועוד. ממש בקלות, המים יכולים להגיע לרהיטים שלכם ולגרום להם להירקב לאט-לאט. ועץ רקוב גם לפעמים מפתח עובש, משהו שאף אחד לא רוצה בבית שלו או שלה. אם כך, כיצד נטפל בבעיה, בכדי שהצרות האלו לא ייפלו גם לנו על הראש?
בכדי לאתר נזילות מים בבית, אפשר להשתמש במצלמות תרמיות. איתור נזילות במצלמה תרמית מאפשר מעין מבט "רנטגן". למעשה, בעזרת המצלמה התרמית אפשר לראות היכן מקור נזילת המים, גם אם נזילת המים היא בתוך היקר, מתחת לריצוף, בתקרה, מתחת לאדמה ועוד. כיצד זה עובד? באמצעות טכנולוגיית אינפרה אדום. כשמדליקים את המצלמה התרמית, מופעל צג דיגיטלי אשר מסמן נקודות אדומות. הנקודות האדומות הן מקור נזילת המים ואותן יש לתקן. בדרך כלל, חברות שמאתרות נזילות מים גם מספקות את השירות של תיקון הנזילות.
לאחר שמבצעים איתור נזילות במצלמה תרמית במבנה, צריך לתקן את הנזילות האלו. בדרך כלל יהיה צורך להשתמש בשיטות איטום שונות, אבל לא רק. מעבר לשיטות של איטום מבנים, לעיתים צריך גם לתקן בעיות אינסטלציה, נזילות של צינורות מים, פיצוצים בצינורות ביוב ועוד. אם אתם צריכים תיקון של תשתיות אינסטלציה, אתם כנראה תצטרכו שרברב או קבלן ביוב מוסמך. אם הבעיה היא לא באינסטלציה אבל היא כן במקור של רטיבות, חברת האיטום תוכל לסייע לכם. לרוב, בעיית האיטום מורגשת בעונת החורף, שאגב, האיטום יקר יותר בעונה הזו.
תיקון נזילות מים משתנה ממקרה למקרה, כאשר המחירים ינועו בדרך כלל בין טווחים של מאות שקלים בודדים. אם הנזילה חמורה, מבצעים איתור נזילות במצלמה תרמית ומבינים עד כמה היא חמורה. אם מאוד, ייתכן שהתיקון יגיע גם לסכומים של אלפי שקלים בודדים. בין אם התיקון זול או יקר יותר, בכל מקרה יהיה חשוב לבצע אותו בהקדם. אל תתעכבו, זה עשוי להוביל לנזקים בהמשך.
כיום, ניתן למצוא מגוון גדול של מסנני ומטהרי מים. חלק מהם מיועד להתקנה בתוך הבית (מתחת לכיור) וחלק מהם מיועד להתקנה מחוץ לבית. איך נוכל לדעת שבחרנו את המערכת המתאימה? ואיך מתקינים את המטהרים והמסננים השונים? המשיכו בקריאה ותוכלו לקבל את כל הפרטים.
את המערכת המתאימה, נבחר בהתאם לצרכים שלנו וכמו כן בהתאם למקום המגורים. לשם כך, מומלץ להתייעץ עם איש מקצוע כמו מתקין מערכות סינון וטיהור מים או אינסטלטור. כך נוכל לקבל המלצה על מערכת מתאימה. מעבר לכך, חשוב מאוד גם שההתקנה של המערכת, תבוצע על ידי איש מקצוע שיש לו ניסיון וכזה שיוכל לוודא שכל הרכיבים השונים של המערכת מותקנים כל אחד במקום המתאים לו.
בהחלט. אלו שני מושגים שונים. סינון מבוצע על חלקיקים שונים כמו חלודה חול ואילו טיהור מתייחס להגנה מפני חיידקים וגם מתייחס לכל הקשור לטיהור של המים מריחות רעים ומטעמי לוואי.
-מסננים מכניים לסינון חלקיקים ומשקעים שונים - אלו מסננים שבדרך כלל יותקנו מחוץ לבית. מבחינת תחזוקה, יש לנקות אותם כל כמה חודשים. העלות לא גבוהה.
-מסנני פחם - אלו מסננים שסופחים כלור, חומרים כימיים וחומרים נוספים. כל החומרים הללו יוצרים טעמי לוואי במים. על כן, שימוש במסנני פחם יפתור את הבעיה בהצלחה.
את הפילטר יש להחליף פעם ב-6 חודשים או פעם בשנה. יש שני סוגים מוכרים של מסנני פחם בהם: מסנן פחם בלוק ומסנן פחם גרגירי. אגב, מלבד מערכות סינון שמבוססות על מסנני פחם והינן מכניות, יש גם מערכות אוסמוזה הפוכה המשולבות בפילטרים שונים.
-מסנני UV - לא בדיוק מדובר על מסנן, אלא יותר על צינור שעובר תחת מנורת ה-UV. הקרינה שנפלטת ממנורת ה-UV עשויה לקטול חיידקים ועל כן לטהר את המים. מנורת UV יש להחליף פעם בחצי שנה. מערכות כאלה הכוללת שימוש במסנני UV, מותקנות בדרך כלל בתוך הבית ומתחת לכיור.
יש לאתר את הצינור החיצוני, הנמצא אחרי השיבר (ברז המים העירוני) ולנתק אותו. לאחר מכן, יש להתקין ברז נוסף. בחלל שיש בין שני הברזים, יש להתקין את המסנן. יש לשים לב שגוף המסנן יפנה כלפי מטה. המסנן צריך להיות מותקן בכיוון זרימת המים. במידת הצורך, יש גם להתקין מקטין לחץ.
אלו הם שלבי ההתקנה:
1. יש לסגור את ברז המים שיש בדירה ולהתקין מפצל ליציאת המים
2. יש להרכיב את הפילטרים של מערכת הסינון
3. יש לתלות או להתקין את גוף המערכת מתחת לכיור או לשיש ולחבר אותה למקור המים
4. יש להתקין את ברז המים של המערכת על השיש ולאחר מכן יש לחבר אותו ואז להזרים מים מהברז למשך 5 דקות לפחות.
רצוי שההתקנה תעשה על ידי איש מקצוע מתאים. בהצלחה!
מפעלי תעשייה רבים זקוקים בחיי היום יום למכשירי מדידה שונים כדי למדוד מוצרים במהלך התכנון, הייצור ולאורכו של כל הפרויקט.
קיימת חשיבות אקוטית לבצע את כל המדידות באמצעות מכשור בטיב מעולה שהוא מכויל, מסונכרן ומבצע מדידות הן במידות מטריות והן באינטשים, באופן המדויק ביותר האפשרי.
לקוחות שהשתמשו באופציות של מכשירי מדידה שאינם באיכות מעולה, נתקלו לאחר מכן בהשלכות של המדידה הלא מדויקת, דבר שגרם לא אחת לצורך בביצוע שינויים או ייצור מחודש. לכן, כל מי שצריך ביום יום שלו מכשירי מדידה אינו מתפשר ומשתמש רק במכשור איכותי של היצרנים המובילים.
המותגים יוצאי הדופן שיש מהם שביעות רצון מקצועית היא החברה היפנית הייחודית MITUTOYO שהמוצרים שלה נמכרים בכל העולם, חברת ULTRA אשר מתמקצעת בעיקר במוצרים כמו קליברים בהיצע נרחב מאד של דגמים ואופציות חדשניות וחברת STARRETT שמוצריה נמכרים במדינות רבות וגם בישראל.
אנשי המקצוע השונים זקוקים במהלך התפעול השוטף שלהם לכלי עבודה רבים. לכל מקצוע יש את כלי העבודה המיוחדים אשר משרתים את המומחים בתחום זה. רבים מהם שרכשו בעבר כלי עבודה שלא היו מרוצים מהם, מבצעים כעת רכישות רק אצל יבואן איכותי אשר בוחן את טיב המוצרים של היצרנים השונים מעבר לים ומייבא ארצה, רק את אלו שמייצרים כלי עבודה מעולים שישרתו לאורך זמן את אנשי המקצוע המיומנים.
הבחירה הקפדנית מתבצעת בעת בחירת כלי עבודה ידניים וחשמלים אשר מותאמים לעובדים המיומנים ברבדים השונים, כמו מברגים, פטישים, כלי מדידה ועוד.
היבואן מקפיד על יבוא של מוצרים בעלי תו תקן במדינת היעד ובישראל וזאת כדי להגן על הלקוחות כשהם מבצעים את העבודות השונות בבתים ובאתרי הבנייה, תוך בחינה של נושא הבטיחות על פי שיטות העבודה המומלצות.
לנוחות מרבית של אנשי המקצוע, רבים מהם רוכשים ארגז כלי עבודה ומניחים בתוכו את הכלים הייעודיים שלהם כך שיהיה לרשותם בכל עת. המבחר הגדול של כלי העבודה כולל דגמים אשר מתאימים לתעשיית האלקטרוניקה וההייטק, כלי עבודה ארגונומיים, כלים מוגני פיצוץ – בריליום, כלי עבודה חזקים מנירוסטה וגם סטים הכוללים פריטים כמו מברגים בכמה וכמה גדלים, ציוד לשימוש במקדחות בכמה גדלים, כך שאפשר להשתמש בקוטר הרלוונטי לכל סוג של עבודה נדרשת.
קירות יפים בבית הם המתכון לבית אסתטי ואנו כאן כדי לעזור לכם להפוך את הקירות ליפים יותר, ובלי מסמרים. המדריך למסמר יעזור לכם לפתור את הכל, בעזרת פטיש או פלייר פטנט ובלי טיפה של מאמץ.
אם מנסים לשלוף מסמרים עם כוח טהור, פשוט בעזרת משיכות חזקות של פליירים, אתם עלולים לסיים עם אצבע פצועה או תקלה אחרת. כולנו יודעים שבבית יפה ומסודר, קשה למצוא משהו מעצבן יותר מאשר צבע שמתקלף מהקיר. בעצם, יש משהו אחד לא פחות מעצבן: לנסות לשלוף מסמר באלימות כדי לגלות שהוא התעקם, שפיסה מהקיר מתפוררת. וחוץ מזה, אחרי הכל גם נשארנו עם בור לא אסתטי, שמכער את הקיר. כעת נסביר באילו שיטות תוכלו לפתור את הבעיה, בלי נזק לקיר, בלי נזק לאצבע ואפילו – איך מצליחים ללא שום בעיה לתקן את השקע שהשאיר אחריו המסמר שנשלף.
אם בארגז הכלים בביתכם שוכנים להם אחר כבוד צבת או פלייר שפיץ או אפילו סתם פלייר רגיל, תוכלו להיעזר בהם לביצוע הפעולה האלגנטית הבאה. אמנם, אפשר לנסות למשוך את המסמר בכוח, כשהוא אחוז בקצהו בצבת, אבל לא תמיד הוא יישלף בקלות. לכן, הפתרון הפשוט יותר, שגם לא מצריך הרבה מאמץ הוא להשתמש בפלאייר בתוספת נקודת משען. אנו מתבססים על כלל המנוף. את הקצה של המסמר אוחזים בצבת או בפלייר. מתחת למסמר מצמידים לקיר מברג פשוט ורגיל, כפי שיש לכולם. הקפידו שהחלק העבה יותר, כלומר הידית ממוקמת בצורה כזאת שמתקבלת נקודת משען טובה. כעת, פשוט לוחצים על הידיות של הפלייר כלפי מטה. אפילו מסמרים עקשניים, שתקועים חזק ביותר, נכנעים בקלות ונשלפים.
פעם, מזמן, דפקנו את המסמר אל הקיר באמצעות פטיש. אחר כך תלינו תמונה או כל דבר אחר שקישט את הבית. וכעת, כאשר אין עוד צורך במסמר או שרוצים לצבוע את הקיר ללא כל קושי, נשתמש בשיטה ההפוכה. כלומר, נשתמש בפטיש לצורך השליפה, מן הצד השני. לצורך העניין נרצה להצטייד בפטיש שבקצהו מעין שתי אצבעות עם רווח ביניהן. מחזיקים את הכלי כך שהידית ממוקמת בזווית אל הקיר (באלכסון כלפי מעלה). הטריק הוא כזה: להישען על ידית הפטיש כך שהמשקל שלנו, בתוספת מעט עזרה מכוח המשיכה, פשוט שולפים גם את המסמרים הארוכים או הסרבנים ביותר.
בשעה טובה ומוצלחת, המסמר נשלף והפטיש, הפלייר וכל יתר הכלים יכולים לחזור למנוחתם על מדף או בארגז הכלים. אבל רגע אחד, מה עושים עם החור שנשאר לו בקיר? הפתרון יותר פשוט מכפי שנדמה.
זה הזמן להצטייד בחומר מילוי שרכשנו מבעוד מועד. בדרך כלל, יש להכין תערובת אחידה המורכבת משילוב של חומר עם מים, עד לדרגת הצמיגיות והסמיכות הרצויה. לפני היישום של החומר והחלקתו על ידי שפכטל, נשפשף מעט את החור שבקיר. כך נסלק שאריות של אבק, טיח רופף וכדומה. נשים מחומר המילוי על השפכטל וניישם אותו על הקיר. אם עדיין ישנו שקע, נחכה מעט לייבוש ונמרח שכבה נוספת. אחר כך נחליק באמצעות השפכטל. לאחר הייבוש, נעבור על האזור עם נייר זכוכית. כך יוצרים משטח אחיד, יפה ובעל מרקם שווה.
מעתה, גם אתם יודעים היטב כיצד לסלק ולהוציא מסמרים מיותרים. איך לבצע את המלאכה במינימום מאמץ ואפילו לתקן את השקעים המיותרים שנותרו.
להבריג ביד קצת קשה ומעייף? בדיוק משום כך המציאו את המברגה החשמלית. כיום, הדגם המועדף יהיה בדרך כלל נטען, כך שאין צורך לדאוג לשקע חשמלי סמוך. למרות שזהו כלי לא מאוד מסובך, הוא בכל זאת לא אינטואיטיבי כמו סט של מברגים ידניים. הטיפים הבאים יעזרו לכם להבין איך באמת צריכים להבריג, בלי פספוסים, בלי תקלות ולא פחות חשוב, מבלי לשחוק את ראשי הברגים או לפגוע במשטח שעליו אנו עובדים (עץ, בלוק או כל חומר אחר).
אם תגשו לחנות לכלי עבודה ותבקשו לקנות סט מברגים, ייתכן מאוד שישאלו אתכם האם אתם צריכים סט למקדחה או סט למברגה. לפני שתקחו את העניינים לידיים, נבהיר מהו ההבדל בין שני הכלים הללו ומתי אפשר להשתמש במקדחה במקום המברגה. למעשה, כל מברגה חשמלית או נטענת מסוגלת לבצע פעולה אחת – טיפול בהברגות. כיוון אחד מכניס את הבורג פנימה וכיוון שני מוציא את הבורג החוצה. לעומת זאת, למקדחה יש כמה מצבי עבודה שונים. מצב עבודה אחד, כלומר קידוח, מסוגל לבצע חור בקיר או בחומר אחר (קרמיקה, עץ, אפילו זכוכית או בטון). מצב שונה של עבודה מבצע בדיוק את אותה עבודה של מברגה. כלומר ישנו בורר שמאפשר לכם להפעיל את הכלי כראוי. וודאו שכיוון הסיבוב נכון ושלא קודחים בטעות, כאשר צריכים רק להכניס בורג.
כדי להבריג ללא כל טעות, צריכים לאחוז נכון את הכלי. השיטה פשוטה, אך צריכים להתרגל אליה: מחזיקים את המברגה בצורה יציבה, במקביל לקרקע. שימו לב שהמקדח, כלומר הקצה שנוגע בבורג, נמצא בזווית של 90 מעלות ביחס לקיר או למשטח העבודה. מעבר לכך, אסור להפעיל כוח רב מדי על כלי העבודה. המנוע של המכשיר מספיק חזק ובשום אופן לא צריכים להרגיש שהגוף מתאמץ. נגיעה קלה בראש הבורג מספיקה בהחלט.
חלק מהדגמים המשופרים של המברגות כוללים שכלול טוב. הקצה הוא בעצם מגנט, כך שהבורג מוחזק היטב, הוא לא זז ולא נופל מהמקום בזמן העבודה (חשוב במיוחד בזמן הכנסת בורג חדש). במידה והאופציה הזאת לא קיימת, אפשר להחזיק את הבורג במקומו באמצעות שימוש בסרט דביק או איזולירבנד. מלפפים את הסרט סביב קצה הבורג וסביב קצה המקדח שמסתובב.
כדי שהבורג לא ייצא ממקומו או יוכנס בצורה עקומה, כדאי לעבוד בצורה מדורגת. כלומר בהתחלה להפעיל את הכלי בעוצמה נמוכה. רק לאחר שהבורג נתפס אפשר לעבור למהירות הפעלה גבוהה יותר. מלבד זאת, ניתן לכוון את עוצמת ההפעלה בצורה שתתאים לסוג הבורג ולסוג המשטח שעימו אנו באים במגע. אם הכלי מצויד בגיר, נפעיל אותו בהתאם לאורך הבורג. ברגים קטנים או קצרים, נשתמש בהילוך שמספק כוח נמוך לעומת זה הדרוש לברגים גדולים. את הגדולים נכניס למקום באמצעות כוח שבא על חשבון המהירות (מהירות נמוכה יותר).
הדגמים הישנים של המברגות חייבו תחזוקה של הסוללה. מדי פעם היה צורך לפרוק את הסוללה ולאחר מכן להטעין אותה. מי שלא נהג כך, גילה כי ברגע האמת הסוללה מרוקנת ולא נטענת היטב. הסוללות החדשות יותר (ליתיום איון) לא מתרוקנות כמעט כשהן לא בשימוש. אפשר לעבוד איתן לאורך זמן וגם לאחר אחסון ממושך.
ראינו, אם כן, באיזו צורה צריך לפעיל נכון את המברגה להשגת תוצאות מיטביות. פעלו כך, ותצליחו.
אם גם לכם נמאס שהפרגולה מטפטפת או שבכלל אתם מתכננים לבנות פרגולה חדש ורוצים לשמור עליה, כנראה שהפתרון המתאים ביותר עבורכם הוא התקנה של סנטף. זהו אחד החומרים החזקים והיעילים ביותר לקירוי פרגולות.
הפלסטיק שממנו מורכב הסנטף נקרא פוליקרבונט (שילוב של מספר חומרים פלסטיים יחד).
התקנתו תהיה מעל הפרגולה לצורך הגנה וצל.
עמידות בפני תנאי מזג אוויר – הסנטף עמיד בפני תנאי מזג אוויר קשים כמו, גשמים, קרינת שמש חזקה וכו'.
שקוף או אטום - הסנטף יכול להגיע בשני מצבים: אטום כמעט לחלוטין או שקוף. מה ההבדל בין השניים? אם תבחרו את הסנטף השקוף, הרי שאור השמש לא ייחסם ויחדור לפרגולה, מה שכן אם אתם מעוניינים לעמעם את אור השמש או אפילו לחסום אותו לגמרי, אז תוכלו להזמין סנטף עם רמות שונות של שקיפות כאשר הרמה הגבוהה ביותר היא סנטף שהינו אטום כמעט לחלוטין.
גמישות - הסנטף מתאפיין כחומר גמיש. כך אפשר להתקין אותו בצורה קשתית, בשיפוע וכו'.
סינון קרינת UV - הסנטף מסנן קרינת UV וכך אתם זוכים שלא להיחשף לקרינת השמש המסוכנת לנו.
קודם לכן, הזכרנו את העובדה שהסנטף עמיד בפני תנאי מזג אוויר קשים המתבטאים בגשמים חזקים. הבעיה היא שכאשר אותם גשמים נופלים על הסנטף, הם יוצרים לא מעט רעש ועל מנת לפתור את הבעיה הומצא סנטף BH. הוא מגיע בעובי של 2.8 מ"מ. עשוי מאותם חומרים כמו הסנטף הרגיל וגם הוא יכול להגיע אטום או שקוף. מה שכן, בהשוואה לסנטף הרגיל, שטח הפנים הוא לא חלק אלא דמוי כוורת. בשל כך, הוא הופך ליותר עמיד וגם יכול לצמצם משמעותית את רעש הגשמים.
בגדול, מדובר על עבודה פשוטה המחולקת לשני חלקים: מדידה וחיתוך, התקנה והברגה.
קחו בחשבון שלוחות הסנטף מגיעים ברוחב של 1.26 מטר. האורך שלהם ישתנה בהתאם לגודל של הפרגולה. לאחר שיש לנו את לוחות הסנטף, נמשיך את תהליך ההתקנה על ידי הברגה של לוחות הסנטף לקורות העץ של הפרגולה. ההברגה עצמה מבוצעת על ידי שימוש בברגי איסכורית (ברגים אטומים למים). חשוב מאוד שתהיה חפיפה בין לוחות הסנטף וזאת על מנת לשמור על בטיחות ויציבות. את הסנטף חשוב להתקין בשיפוע ומדוע? כי כך נוכל להיות בטוחים שלא יצטברו עליו מים גשמים ולחות, שכן השיפוע יגרום למים לזלוג מטה.
קחו בחשבון שאם בחרתם להתקין את הסנטף בעצמכם, עליכם להצטייד בכלי העבודה המתאימים. מעבר לכך, התקנת סנטף היא עבודה בגובה לכל דבר ועל כן יש לעבוד עם סולמות חזקים וכמו כן עם רתמות בטיחות. יתרה מזאת, יש גם להקפיד על חיתוך נכון ומדויק של לוחות הסנטף, כך שהעבודה תהיה אסתטית וטובה. שיהיה בהצלחה!